Най-голямата победа за сезона: Вавринка върна лентата назад и повали 6-ия поставен в Стокхолм!

от в 16:09 на 16.10.2024
Калоян Соколов

Стан Вавринка показа, че по никакъв начин не е оставил мислите си в Шанхай, където демонстрира отличен тенис и се превърна във втория най-възрастен тенисист печелил мач на Мастърс ниво, но във втори кръг отпадна несправедливо след огромна грешка на Карлос Бернардеш.

Изглежда обаче ветеранът е запазил високото ниво на духа си и в момента несъмнено играе най-добрия си тенис от началото на сезона, след като днес отстрани шестия поставен Брендън Накашима, за да се класира за втория кръг на ATP 250 състезанието в Стокхолм - 6:4 6:4 за 1 час и 21 минути игрово време.

Победата е със сериозна добавена стойност за Стан, който от 13 месеца насам не беше надигравал представител на топ 40, а Накашима през последните два месеца надигра състазатели от класата на Лоренцо Музети, Холгер Руне и Тейлър Фриц, така че този триумф на швейцареца е сериозна заявка за силно представяне от него в шведската столица, като в 1/8-финалите му проедстои да премери сили с бившия финалист от Мастърса в Монте Карло - Алехандро Давидович Фокина.

39-годишният тенисист можеше да пробие още в първия гейм на мача, но по-високоранкираният играч съумя да измъкне подаването си. Това не обезкуражи бившия номер 3 и той веднага след това осъществи нулев брейк, за да поведе с 2:1.

Ветеранът осъществи 2 повече завършващи удари от своя съперник в откриващия сет и загуби само една точка на своя първи начален удар, а всичко това беше напълно достатъчно, за да го изведе до успех в частта.

Събитията се повториха във втория сет, където отново 3-кратният "мейджър" носител проби в третия гейм, но този път Накашима не му позволяваше да диктува играта толкова явно и силите на корта бяха далеч по-изравнени. Шестият поставен дори можеше да върне пробива за 5:5, но опитният швейцарец удържа на натиска и можеше да отпразнува най-голямата си победа от началото на сезона!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-голямата победа за сезона: Вавринка върна лентата назад и повали 6-ия поставен в Стокхолм! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | Стан Вавринка | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook