Най-после без драми: Анди Мъри за пръв път спечели в два сета от началото на 2023-та!

от в 02:39 на 12.03.2023
Калоян Соколов

При Анди Мъри нещата се получават по трудния начин от началото на сезона, като той нямаше нито една победа в последователни сетове през 2023-та. Бившият номер едно непрекъснато се вкарваше в драматични сблъсъци, но можеше да разчита на несломимия си характер, с чиято помощ постигна множество паметни обрати в последните седмици.

Тази вечер пък най-после британецът постигна своя първи убедителен успех за годината, след като надви "щастливия губещ" Раду Албот с 6:4 6:3. По план, то трикратният шампион от Шлема трябваше да срещне Пабло Кареньо Буста, само че испанецът се отказа от надпреварата и мястото му беше заето от Албот, който оказа известна съпротива, но до изненада не се стигне и ни предстои в 1/16-финалите да се насладим на интригуващ британски сблъсък между Мъри и младока Джак Дрейпър.

Срещата премина под знака на маратонските разигравания, в които молдовецът се чувстваше отлично, само че сър Анди имаше предимството да печели далеч повече лесни точки с помощта на своя сервис. 109-ият в света се бореше с всички сили и на няколко пъти измъкваше подаването си, но не издържа на натиска в края на сета и бившият номер едно реализира решителен пробив в десетия гейм, с който се приближи максимално близо до място в следващия кръг.

Вторият сет се разви по напълно същия сценарий, като този път фаворитът реализира брейк за преднина от 3:2 и оттам насетне беше безупречен на собствен начален удар, което му позволи най-сетне да запише сравнително убедителна победа от старта на новия тенис сезон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-после без драми: Анди Мъри за пръв път спечели в два сета от началото на 2023-та! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook