Най-после във финала: Зверев взе своя реванш от Рууд и ще спори с Алкарас за титлата на РГ!

от в 22:40 на 07.06.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев за пръв в своята кариера ще играе на финал на Ролан Гарос. Германецът получи най-тежката травма в своята кариера именно на полуфиналите във втората "мейджър" надпревара през 2022-ра, когато напусна корта с помощта на патерици, въпреки че имаше всички шансове да победи Рафаел Надал и тогава изобщо не можеше да потвърдим, че някога той ще се завърне на най-високото ниво в професионалния тенис.

Зверев обаче беше във финалната четворка още на следващата година, когато беше надигран в последователни сетове от Каспър Рууд, но днес германецът взе своя реванш и победи скандинавеца с крайното 2:6 6:2 6:4 6:2 за 2 часа и 38 минути игрово време, а в неделния финал ще премери сили с Карлос Алкарас, срещу когото има победа на същия турнир отпреди две години и води с 5:4 в преките двубои помежду им.

Началото беше мечтано за лидера по брой победи през сезона, който използваше всяка една възможност да се измести на любимия си форхенд и оставяше олимпийския шампион без отговор на атаките му. Рууд вкарваше над 70 процента от първите си сервиси в игра, докато Зверев изоставаше с над 30 на 100 по този показател и инкасира цели два брейка, с което загуби откриващия сет.

Зверев изцяло промени облика си през втората част и използваше всяка една възможност да атакува, като записа впечатляващите 15 уинъра срещу само 4 непредизвикани грешки. Световният номер четири загуби само една точка на първия си начален удар за целия сет и съумя да отмъкне на два пъти съперниковото подаване, с което си гарантира изравняването на общия резултат.

Оттам насетне Рууд просто беше само физически на корта, след като получи сериозен дискомфорт в областта на стомаха и не беше никаква конкуренция за олимпийския шампион. Шампионът от Рим беше напът да изпусне пробива си преднина в третия сет, допускайки две поредни двойни грешки, сервирайки при 5:4 в своя полза, но съумя да се мобилизира навреме и загуби едва два гейма в четвъртата част, където световният номер 7 просто доиграваше мача, а любопитното е, че двамата накрая не стиснаха ръцете си, защото очевидно норвежецът не искаше да предаде стомашния си вирус на своя опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-после във финала: Зверев взе своя реванш от Рууд и ще спори с Алкарас за титлата на РГ! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | каспър рууд | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook