Най-важната победа е налице: Мартина Навратилова се пребори отново успешно с рака!

от в 12:48 на 21.03.2023
Калоян Соколов

Мартина Навратилова отново пребори рака. Най-титулувана тенисистка в историята беше диагностицирана в началото на годината с рак на гърлото и рак на гърдата, но лекарите са открили коварните болести още в техния начален стадий и 59-кратната шампионка от Шлема е била излекувана успешно. Припомняме ви, че легендарната тенисистка премина победоносно през същата битка преди 13 години, когато за пръв път имаше рак на гърдата, но за момента здравето на Мартина изглежда обратно в норма, което тя сама разкри в интервю пред известния британски журналист Пиърс Морган:

"Доколкото ми е известно от лекарите, то вече мога да кажа, че нямам рак. Прекарах три дни, мислейки си, че няма да мога да отпразнувам следващата Коледа и в главата си започнах да мисля за неща, които искам да направя пред да умра. Знам колко примитивно звучи, но действително си помислих каква страхотно кола бих искала да си взема да покарам, ако ми остава само около една година живот.

Миналият ноември забелязах, че левият ми лимфен възел е подут и реших, че това е свързано с ваксината против херпес зостер, която ми направиха предишната седмица. Състоянието ми обаче продължи да не се подобрява през следващите дни съм благодарна, че реагирах на момента и веднага отидох да се прегледам. Беше тежък период, но мога да кажа, че вече химиотерапията е зад гърба ми. Към момента съм спряла всякакви медикаменти и единствено ми предстои да премина през двуседмична лъчетерапия на гърдите си, което е изцяло превантивна мярка" - сподели Навратилова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-важната победа е налице: Мартина Навратилова се пребори отново успешно с рака! Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | мартина навратилова

Коментари





Следвайте ни в Facebook