"Не е честно": Сабаленка възнегодува, че взе 2 пъти по-малко пари от Синер в Синсинати

от в 07:36 на 25.08.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се обяви против по-големите наградни фондове в жесняки тенис и призова за изравняване на паричните възнаграждения. Сетовната номер 2 игра брилянтен тенис през миналата седмица по пътя към титлата си в Синсинати, като не загуби нито сет и елиминира самата Ига Швьонтек. В резултат на това, шампионката получи 523 485 щатски долара, докато шампионът при мъжете, Яник Синер, получи двойно по-голяма парична сума (1 049 460 щатски долара).

Сабаленка не скри разочарованието си от този факт, смятайки, че това "е нечестно във всеки един аспект", а ето и какво точно сподели тя за "The Guardian":

"От гледна точка на телевизионния рейтинг, на продажбата на билети и на всичко останало, просто не е честно. Разбира се, мъжете винаги ще бъдат физически по-силни от жените, но това не означава, че ние работим по-малко усърдно от тях. Жените заслужават да получават същата сума пари като мъжете, особено когато говорим за турнири във формата 2 от 3 сета и е крайно време да се направи нещо по този въпрос." - допълни една от най-добрите тенисистки в света.

Интересното е, че Сабаленка нротдавна заяви, че гледа почти само мъжки тенис, защото го намира за много по-интересен от женския.

Източник: Sportskeeda Tennis


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не е честно": Сабаленка възнегодува, че взе 2 пъти по-малко пари от Синер в Синсинати Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | арона сабаленка | любопитно | синсинати | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook