"Не е оневинен просто така": Алкарас се превърна в един малкото защитили публично Синер

от в 17:15 на 25.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в един от малцината тенисисти, които защититха публично Яник Синер след допинг скандала с участието на световния номер едно. Ник Кирьос и Денис Шаповалов бяха сред играчите, които най-яростно изразиха недоволството си от това, че италианецът не получи никакви санкции, въпреки че е дал 2 положителни допинг проби, а тяхната позиция получи сериозна подкрепа от немалко други играчи.

Алкарас обаче винаги е бил сред най-близките хора на Синер в Тура и не обърна гръб на своя голям конкурент на корта в този толкова тежък за него момент. Самият водач в световната ранглиста сподели преди дни, че сега наистина ще разбера кои са неговите истински приятели, а Карлитос определено се заяви като такъв за тазгодишния шампион от Аустрелиън Оупън.

"Това определено е много труден момент за Яник. Много сложна ситуация и няма как да отрека, че това не е така. Какво точно искате да ви кажа? Вярвам в чистота на нашия спорт. Очевидно е, че не сме запознати с всички детайли и има неща, които единствено Яник и хората от неговия екип знаят. Сигурен съм, че Яник не е просто така обявен за невинен. Имало е разследване и станало ясно, че е невинен. Разполагам само с тази информация и не искам да говоря за други неща, които няма как да знам" - коментира испанецът пред медиите в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не е оневинен просто така": Алкарас се превърна в един малкото защитили публично Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook