"Не играх в Рияд за пари": Безумният отговор на Синер след 6-те спечелени милиона (видео)

от в 18:06 на 27.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер си тръгна от Рияд като шампион на демонстративния турнир "Six Kings Slam", където световният номер едно премери сили с Карлос Алкарас, Новак Джокович, Рафаел Надал, Даниил Медведев и Холгер Руне в едно невиждано по рода си тенис шоу. В крайна водачът в световната ранглиста надви на финала Алкарас в най-скъпия тенис мач в историята и прибра рекордния шампионски. чек за 6 милиона.

Логично журналистите искаха да знаят от Синер какво е било чувството да си тръгне от Саудитска Арабия с тази сума, знаейки, че спокойно може да отиде някъде на почивка и да не се връща оттам с години, но италианецът изненада всички и заяви как всъщност не е участвал във въпросната надпревара за пари, кото беше приета със сериозна насмешка от тенис феновете в социалните медии:

"Вижте, аз не играя за пари. Много е просто. Разбира се, че това е една чудесна награда, но отидох там заради възможността да съберем вероятно 6-те най-добри играчи в света на една място и да премеря сили с тях. Освен това беше отлична възможност да отида за пръв път в Рияд, прекарах си наистина много приятно и е страхотно да се прибера като победител в турнира.

Изиграх тези трудни мачове по най-добрия възможен начин и се надявам това да ме подобри като играч за в бъдеще и точно това е най-важното. Парите също са важни, но далеч не чак толкова, защото живеч един чудесен живот и без тях. На първо място за мен са здравето ми, приятелите и семейството, а парите са просто един бонус" - заяви носителят на най-скъпоплатената купа в тениса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не играх в Рияд за пари": Безумният отговор на Синер след 6-те спечелени милиона (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | интервюта | любопитно | рияд | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook