"Не крещете по време на разиграванията": Швьонтек взе микрофона и призова публиката в Париж

от в 02:42 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек несъмнено се чувстваше изключително облекчена, след като се върна от наглед невъзможна позиция в мача си от втория кръг на Ролан Гарос срещу Наоми Осака, отразявайки мачбол при 3:5 в решителния сет. Успехът обаче не беше приет кой знае колко емоционално от трикратната шампионка в турнира, която използва интервюто си на корта по-скоро, за да отправи апел към френските фенове за тяхното поведение, към което сериозни забележки вчера имаше и Давид Гофен, а ето какво гласеше този своеобразен инструктаж по тенис етикет.

"Хора, изпитвам огромно уважение към вас и съм наясно, че играем точно заради феновете, но понякога наистина е трудно да се фоксураш, когато започнете да крещите по време на разиграването. Обикновено не бих подела тази тема, защото искам да бъда от тези тенисистки, които са през цялото време "в зоната" и нищо не ги разсейва, но това е нещо сериозно за нас. Борим се цял живот, за да се подобряваме и понякога е трудно да приема подобно нещо, защото залогът е наистина голям. Има много пари за печелене и няколко точки са способни да обърнат мача.

Умолявам ви да ни подкрепяте между разиграванията, а не по време на тях. Надявам се да продължите да ме харесвате и след това изявление, защото съм наясно как френската публика е способна да освирква тенисистите, които не обича. Все пак наистина ви обичам и винаги съм обичала да играя тук. Нека сега да продължим напред" - помоли световната номер едно френската публика.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не крещете по време на разиграванията": Швьонтек взе микрофона и призова публиката в Париж Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook