"Не ме питай това": Сейбот Вилд отказа да коментира обвиненията срещу него в домашно насилие

от в 11:11 на 31.05.2023
Калоян Соколов

Вчерашният ден се превърна в сбъдната мечта за Тиаго Сейбот Вилд, след като квалификантът демонстрира изключителeн тенис и засужено отстрани Даниил Медведев в първия кръг на Ролан Гарос. Световният номер 172 впечатли с невероятно агресивната си и същевременно вариативна игра, а дори самият Медведев призна как бразилецът би трябвало да е в топ 30 на света с тениса, който показа в мача между двамата.

Всичко това доведе до много сериозен медиен интерес към Сейбот Вилд, което се оказа нож с две остриета за него, защото немският журналист Яник Шнайдер беше открил в проучването си, че срещу тенисистът има образувано дело от неговата бивша приятелка Таяне Лима, която твърди, че системно е била подлагана на физически и психически тормоз. Всичко това се развива през миналата година, когато младата жена дори си изкарва ограничителна заповед срещу Тиаго, а полицията също е намесена в ситуацията и провежда отделно разследване.

Това провокира Шнайдер да запита играча за този неприятен белег от неговото минало, а южноамериканецът не беше никак щастлив от зададения въпрос и отговори възможно най-лаконично:

"Не мисля, че това е тема, която трябва да обсъждаме точно сега.  Всъщност не смятам, че това е въпрос, който трябва да задаваш, на когото и да било. Не зависи от теб да решаваш дали тук е мястото да говорим за това нещо или не. Можеш да пишеш каквото си поискаш, но имай предвид, че никога не съм бил женен" - отговори Сейбот Вилд с видимо раздразнение на журналиста.

Агентът на състезателя пък е реагирал далеч по-остро от него и е пристъпил към журналиста в опит да снима неговата акредитация и да настоява за отстраняването му от турнира, но германецът е бил защитен от своите колеги, които незабавно са спряли действията на агента и са го накарали да се извини за поведението си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Не ме питай това": Сейбот Вилд отказа да коментира обвиненията срещу него в домашно насилие Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Пресконференции | ролан гарос | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook