"Не мога да правя пари на гърба на страдащи хора": Швьонтек се отказа от основен спонсор

от в 12:29 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Mалко хора са готови да загърбят личните си интереси и да се лишат от спечелването на сериозна сума, защитавайки своите принципни, но изглежда Ига Швьонтек е способна да го стори. Световната номер едно е решила да прекрати договора си с китайския производител на телефони Xiaomi, а причината се крие в засилената работа на компанията на руския пазар. Полякинята е основното лице на азиатците още от началото на 2021-ва и това всъщност беше една от нейните първи големи сделки, но тенисистката редица пъти е изказвала публично подкрепата си към украинския народ, осъждайки военната инвазия на Русия в Украйна.

Припомняме ви, че Apple и Samsung се изтеглиха от русия пазар, докато Xiaomi дори се възползва от този факт и в момента държи 40% от мобилното производство в страната. Така трикратната шампионка от Шлема няма да бъде лице на китайската компания след края на настоящия месец, а ето ѝ пълните мотиви на Швьонтек за вземането на това решение:

"Всички знаят отношението ми към събитията в Украйна и искам да бъда последователна в действията си. Решението е изцяло мое и не съм имала никакви противоречия с въпросния спонсор, като се радвахме на едно изключително успешно 2-годишно партньорство, но няма как да печеля пари на гърба на всички тези страдащи хора и беше повече от ясно какво трябва да направя" - категорична е водачката в класацията на WTA.

Все пак полякинята продължава да бъде сред основните избори на гиганти от ранга на PZU Group, Rolex, Tecnifibre, Asics и още много други.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Не мога да правя пари на гърба на страдащи хора": Швьонтек се отказа от основен спонсор Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook