"Не можеш да го направиш": Отчаянието, което обзе Григор след пропуснатия с милиметри сетбол

от в 08:27 на 15.05.2024
Калоян Соколов

Тайбрекът на втория сет между Григор Димитров и Тейлър Фриц се превърна в същинска война, като шансове имаше и пред двамата играчи, но определено Григор щеше да е тениситът, който много повече щеше да съжалява, ако не беше спечелил 13-тия дълъг гейм в частта. Българинът пропиля преднина от 6:3 точки и вече беше пропуснал общо пет сетбола, когато привика Фриц към мрежата с поредната си отлична къса топка и изглеждаше, че го беше разминал с последвалото си форхенд воле, за да направи точките 10:8 и така да сложи точка на сета, но американецът веднага сигнализира на румънската съдийка Ралука Александра Андрей, че топката е в аут, а тя слезе от стола си и потвърди експертизата на американеца.

Григор пък можеше сам да отиде да види отпечатъка, защото двамата играчи трябваше да сменят полетата и определено не остана доволен, защото топката е била много близо до линията и българинът си помисли, че е бил ощетен. Бившият номер 3 остана уважителен към Андрей и призна как става въпрос за много трудно осъждане, но същевременно каза на арбитърката, че не може да направи това и отчаянието го накара да наведе глава и да се хване за съдийския стол, както по-рано беше направил и с мрежата, шом дойде отсъждането за аут.

В крайна сметка някак първата ни ракета съумя да се абстрахира от един от най-неприятно пропуснатите му сетболи в кариерата и да спечели тази тенис война, която представляваше втория сет, а впоследствие се оказа, че съдийката е взела правилното решение, тъй като волето действително не е закачило линията, въпреки че става въпрос вероятно за отстояние по-малко от сантиметър.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не можеш да го направиш": Отчаянието, което обзе Григор след пропуснатия с милиметри сетбол Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | григор димитров | любопитно | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook