Не може да бъде победен: Юмбер сломи Бублик в Дубай и се поздрави с втора титла за сезона

от в 18:25 на 02.03.2024
Елеонора Александрова

Уго Юмбер продължава да се утвърждава, като една от приятните изненади на ATP тура през последните няколко месеца. Възходът на французина е впечатляващ, като тази година спечели първата си титла за сезона в Марсилия, а по-малко от един месец по-късно добави трофея в Дубай към колекцията си от отличия. На финала в Обединените арабски емирства той победи Александър Бублик с 6:4, 6:3 за по-малко от 90 минути. Впечатляващ е фактът, че световният номер 18 не е загубил нито един мач на този етап от турнирите и така той ще направи своя дебют в топ 15 в ранглистата. Представителят на Казахстан също ще се поздрави с ново най-добро класиране, като от следващата седмица ще е под номер 19.

Първата половина на двубоя бе изпълнена с дълги и оспорвани разигравания. И двамата имаха възможности за пробив в по-ранните геймове, като двойните грешки на казаха преобладаваха , ала това не се случи до 5:4 и чак в десетия и най-ключов гейм, представителят на Франция успя да затвори сета в своя полза.

Подаванията във втората част бяха значително по-кратки, като при 2:1, световният номер 18 мигновено се възползва от възможността за спечелване на гейма от началния удар на противника си. Този момент се оказа ключов за развитието на мача. В деветия гейм Бублик имаше възможността да реализира пробив, ала се стигна до 40:40 и макар и да успя да спаси мачпойнт, това не бе достатъчно за него да спре французина да спечели шестата ATP титла в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не може да бъде победен: Юмбер сломи Бублик в Дубай и се поздрави с втора титла за сезона Елеонора Александрова
Теми:  
уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook