Не може да бъде спрян: Беретини подчини Гастон в Кицбюел и завоюва втората си поредна титла!

от в 16:43 на 27.07.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини е шампионът на ATP турнира в Кицбюел. Италианецът продължава да се намира в много силна форма и определено е загуба, че няма да вземе участие на Олимпийските игри в Париж. Настоящият световен номер 50 победи Юго Гастон със 7:5 6:3 и удължи серията си на 10 поредни победи, печелейки трофей за втора поредна седмица, след като спечели турнира в Гщаад и така той заслужено ще се завърне в топ 40.

Първият сет бе напълно равностоен. И докато италианецът разчиташе на агресивния си тенис, то французинът не спираше да изненадва опонента си с непредсказуемите си удари и къси топки. Така пред световния номер 91 се отвори първата и последна възможност за пробив при 4:3. Пропуснатият брейкбол се отрази върху качеството на игра на Гастон, което позволи на Беретини да поеме инициативата и така при 5:5 пробивът стана факт. Силният начален удар на италианеца му помогна да запази преднината си и да спечели първия сет.

Началото на втората част изглеждаше обещаващо и двамата тенисисти успешно печелеха своите сервис геймове. След 2:2 обаче бившият представител на топ 10 засили темпото и започна да играе безгрешен тенис, което му позволи да поведе с два пробива. Макар и при 5:2 Гастон да бе съумял да намали изоставането си, Беретини отново удвои аванса си точно в края на мача и с резултат 6:3, италианецът се поздрави със своя втори пореден трофей и трети такъв през 2024-та година!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Не може да бъде спрян: Беретини подчини Гастон в Кицбюел и завоюва втората си поредна титла! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | кицбюел | матео беретини | Обзори | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook