Не може да бъде спрян и в Кицбюел: Беретини повали екзекутора на Джокович от Рим в 2 тайбрека!

от в 17:19 на 24.07.2024
Елеонора Александрова

Тенис ренесансът на Матео Беретини продължава. Италианецът се класира за своя пети четвъртфинал през 2024-та година, надделявайки един от най-добрите играчи на клей през този сезон, Алехандро Табило, със 7:6(4) 7:6(5) за 1 час и 51 минути игрово време. Така бившият номер 6 записа своята седма поредна победа, след като през миналата седмица спечели турнира в Гщаад, а на 1/4-финалите в Кицбюел той ще се изправи срещу участващис с "уайлд кард" Николас Морено Де Алборан.

Двамата тенисисти ни предложиха висококачествен тенис, с ефективни начални удари и множество уинъри. Геймовете завършваха бързо и нито един от тях нямаше възможност за пробив, което доведе до тайбрек. Дългият гейм започна равностойно за двамата тенисисти, като до минипробив се стигна чак при 4:4, когато езкекуторът на Джокович от Рим допусна двойна грешка, а това се оказа достатъчно, за да видим развръзка в полза на Беретини.

 Бившият "мейджър" финалист продължаваше да налага своя агресивен тенис във втората част и ставаше все по-активен в разиграванията, за разлика от втория поставен, чиято игра постепенно губеше своята острота.

Това позволи на италианеца да пробие и скоро той сервираше за крайната победа, но Табийо нямаше намерение да се предава и изравни чрез серия от първокласни ретури и дори имаше скрит сетбол при 5:5, но Матео не трепна и доведе нещата до тайбрек.

Там Беретини поведе с 6:3 и се възползва от третия си мачбол, за да сложи точка на спора в срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Не може да бъде спрян и в Кицбюел: Беретини повали екзекутора на Джокович от Рим в 2 тайбрека! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро табило | кицбюел | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook