Не може да бъде спрян: Синер подчини Де Минор в тенис спектакъл и е шампион в Ротердам!

от в 18:39 на 18.02.2024
Мартин Петков

Яник Синер просто не може да бъде спрян в последните месеци и невероятната форма, в която се намира, го изведе до трофея на АТР 500 надпреварата в Ротердам, явяваща се първият му турнир след огромния триумф на Аустрелиън Оупън. Италианецът в спор за отличието имаше задачата да премери сили с друг състезател, играещ навярно върховия си тенис, а именно петия поставен Алекс де Минор, когото обаче бе надвил при всеки от шестте им сблъсъка досега, като тази тенденция остана непроменена и днес, за да може шампионът от Мелбърн да се поздрави с крайния успех след епична битка, продължила малко над два часа на корта - 7:5 6:4.

По този начин южнотиролецът подпечата изкачването си в световната ранглиста през утрешния ден до рекордното си трето място, като записа 32-рата си победа в последните си 34 мача и безспорно се установи като най-добрият играч на планетата в този период. Освен всичко, то титлата от нидерландския град вече също влиза в колекцията от отличия на Синер, който може да се похвали с 12 трофея на ниво АТР в кариерата си, а този е четвъртият му от тази категория.

Италианецът стартира със значително по-голямо самочувствие двубоя, като още от самото начало опитваше да налага темпото си в разиграванията и не позволяваше на световния номер 11 да вкара сблъсъка в типичния за себе си ритъм, изискващ огромен интензитет. Именно способността на Синер да придава впечатляващо ускорение на топката от форхенд и бекхенд му позволи да придобие инициативата, като скоропостижно той реализира пробив, но с достигането до десетия гейм, когато топ поставеният застана на сервис за спечелването на частта, то той инкасира някои нетипични за себе си неточности, докато Демона засвидетелства в пълния потенциал прякора си и спасявайки четири сетбола, възстанови паритета - 5:5.

Въпреки това обаче, австралиецът наглед не извлече необходимите ползи от стореното и мигновено допусна да изгуби контрол върху собственото си подаване, което позволи на Синер да осъществи рибрейк, като шампионът от Аустрелиън Оупън не сбърка от втория път и сложи едната си ръка върху трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не може да бъде спрян: Синер подчини Де Минор в тенис спектакъл и е шампион в Ротердам! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | ротердам | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook