"Не може да плащаш толкова, а Швьонтек да печели за час": Моресмо за липсата на женски вечерни мачове

от в 14:22 на 14.06.2024
Калоян Соколов

Редица размествания в програмата, двубои завършили в 3 часа след полунощ и нито един женски мач във вечерната сесия на Ролан Гарос. Това бяха само част от обвиненията в организаторите и турнирния директор Амели Моресмо, които определено трябваше да работят под огромни напрежение през изминалите две седмици, имайки предвид ужасните атмосферни условия в Париж, които превърнаха провеждането на надпреварата в същинско изпитание.

Бившата номер едно даде обширно интервю по темата и призна за някои от организацинноите проблеми, които засега не съумява да реши, но също така защити и част от своите действия в хода на състезанието:

"Знам, че не всичко беше перфектно и бихме искали да се подобрим. Не мога да ви кажа защо е имало толкова празни места по време на вечерните мачове. Не съм в главите на хората. Имахме само мъжки мачове във вечерната сесия, защото в Париж имаме възможност за само един късен мач и е по-логично това да е мъжки двубой. Жените играят в 2 от 3 сета и няма да е справедливо, ако зрителите платят също толкова висока цена, за да видят как Ига (Швьонтек) побеждава за 40 минути. Затова  предпочитаме да заложим на потенциално 5-сетовите двубои и големите звезди в ATP Тура.

Много бихме искали да бъдем като Аустрелиън Оупън и Ю ЕС Оупън, които имат възможност да поставят по един мъжки и един женски мач във вечерната сесия. Хората в Париж обаче работят традиционно до доста късно, а и придвижването до кортовете не е чак толкова лесно. 20:15 часа е перфектното време за начало и ви уверявам, че кортът ще е празен, ако започнем с час или два по-рано от това.

Същевременно не смятам за редно играчите да стоят на корта до 3 часа през нощта, както се случи с Джокович и Музети. Представете си какво щеше да стане, ако имахме насрочен и втори мач за деня. Надяваме се за в бъдеще да имаме възможност за по-гъвкав график и също така би било чудесно, ако имаме малко повече късмет с времето, за да подобрим изживяването на играчите и феновете през следващата година - сподели 2-кратната "мейджър" шампионка.

Източник: AP News

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не може да плащаш толкова, а Швьонтек да печели за час": Моресмо за липсата на женски вечерни мачове Калоян Соколов
Теми:  
wta | амели моресмо | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook