Не можеше по-добре: Неотразим Григор отпусна само 3 гейма на старта на Ролан Гарос!

от в 12:40 на 22.05.2022
Мирела Николова

Григор Димитров демонстрира великолепна форма по време на подгряващите турнири на червено, което ни изпълни с оптимизъм за стартиралия днес Ролан Гарос. Първата ни ракета затвърди отличните си изяви и през днешния ден, когато не остави абсолютно никакви шансове в откриващия си мач срещу Маркос Гирон, триумфирайки след безапелационна победа в последователни сетове - 6:1 6:1 6:1. По този начин нашето момче си гарантира място във втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък срещу победителя от срещата между Борна Чорич и Карлос Табернер.

От самото начало на двубоя най-добрият ни тенисист установи пълна доминация на корта, пласирайки ударите си с висока скорост в близост до линиите. Американецът опитваше да атакува бекхенда на родния ни състезател, но хасковлията не се пропука нито веднъж и често бягаше от обратния си удар, за да ускори топката с форхенда и да доведе разиграването до успешен за себе си завършек. Агресивният подход на Димитров съвсем скоро му осигури три поредни брейкбола, последният от които бе материализиран след двойна грешка от страна на по-нискоранкирания състезател.

Българинът продължи да налага изключително високо темпо на игра, оказало се недостижимо за неговия опонент, който все по-често изглеждаше напълно безпомощен срещу нашето момче. Това съвсем скоро доведе до втори пробив в актива на бившия №3, който без каквито и да било затруднения се поздрави с успеха в сета след само 27 минути.

Втората част стартира позитивно за Гирон, тъй като той спечели откриващото си подаване и достигна до преднина от 40:0 при втория си сервис гейм, но тогава последваха няколко безупречно проведени акции от основната линия на нашия сънародник, който съумя да направи пълен обрат в гейма и отново да осъществи ранен брейк.

Устремът на 18-ия поставен се запази, като първата ни ракета не спря да търси максимална дължина в ударите си, предизвиквайки неточности от противниковата страна. Благодарение на вариативната си игра българинът проби още два пъти подаването на опонента си и спечелвайки шест последователни гейма, удвои аванса си в общия резултат.

Статуквото на корта остана непроменено и в третия сет, където трикратният полуфиналист от Шлема продължи да контролира изцяло случващото се и пробивът в неговата сметка не закъсня - 2:0. Последва тежко подаване за родния ни представител, който бе изправен пред първи брейкбол от началото на мача, но опасността моментално бе елиминирана след перфектно изградена атака, завършила с безупречно воле в близост до мрежата. Оттук насетне Димитров не направи нито една погрешна стъпка по пътя си към крайния успех, дошъл след малко над 90 минути престой на корта и осигурил му класиране напред в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не можеше по-добре: Неотразим Григор отпусна само 3 гейма на старта на Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook