"Не напускай тениса; остани още малко с нас"! Джокович с трогателни думи към Надал (видео)

от в 00:02 на 20.10.2024
Елеонора Александрова

Вчера станахме свидетели на последния епизод на едно от най-великите съперничества в историята не само на тениса, но и на спорта въобще, а именно това между Новак Джокович и Рафаел Надал.

Мачът за третото място на демонстративния турнир "Six Kings Slam" в Рияд завърши с успех за сърбина с краен резултат - 6:2 7:6(5), но това далеч не беше най-важното нещо и можехме да видим как някогашните съперници все повече приличат на стари приятели, а "Джокера не пропусна момента, за да се обърне към Матадора след края на мача.

"Рафа, не знам откъде да започна. Спомням си нашия първия мач, който беше през 2005-та година. Кой би предположил тогава, че съперничеството ни ще продължи цели 20 години и че ще изиграем 60 мача на най-големите кортове?

Изпитвам огромен респект към теб. Изключителен атлет и прекрасен човек. Съперничеството ни беше невероятно и интензивно. Надявам се да имаме възможността някой ден да седнем някъде на плажа и да пием по нещо, говорейки за всякакви неща, с изключение на тениса.

Бих искал да поздравя и вас, екипа и семейството на Рафа, за легендарната му кариера. Неговите успехи са и ваши. Знам колко много жертви дава едно семейство за успехите на един професионален тенисист. Мога само да си представя възходите и паденията, през които сте преминали с него. Вие заслужавате да приемете неговите успехите, като ваши. Поздравления за невероятната кариера!

Трудно е. Мога да говоря за това цяла нощ, но няма да го направя. Рафа също трябва да каже някои неща, не  бива само аз да говоря.

Отново ще кажа - за мен беше изключителна чест (и ти го казах след мача), че играх на корта с теб. Този момент е емоционален, като цяло този ден е пълен с емоции. Ние изиграхме толкова много мачове през всички тези години. Не напускай тениса, приятелю, остани още малко! Остани с нас!

Ще приключа с това, че големите благодарности са не само от мен, но и от тенис феновете из целия свят, които ти спечели. Това, което ти направи е изключително - наследството ти в спорта е огромно и ние го оценяваме!" - завърши с усмивка на лицето Джокович.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не напускай тениса; остани още малко с нас"! Джокович с трогателни думи към Надал (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | six kings slam | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook