"Не, отново": Шаповалов удари Лаяни в главата, но този път всичко беше наред (видео)

от в 14:01 на 26.10.2024
Калоян Соколов

Денис Шаповалов имаше неприятно дежавю, след като отново негов удар порази съдията на стола, но този път всичко се размина без особено сериозни последици. Припомняме ви, че Шаповалов беше дисквалифициран през 2017-та година, когато играеше за Канада в Купа "Дейвис" и изоставаше с два сета и пробив в трета част срещу Кайл Едмънд, а в този момент нервите на тогавашния 18-годишен тенисист не издържаха и той се опита да запрати топка с всичка сила извън трибуните, но вместо това улучи право в окото Арно Габа, кйто ръковеше въпросната среща.

В крайна сметка тийнейджърът трябваше да заплати солидна глоба за случилото се, а на Габа дори му беше направена операция на окото, защото ударът беше причинил фрактура на неговата очна кухина и той не можеше да работи в Тура за период от няколко месеца. 

През този сезон пък бившата 10-та ракета на света преживя още една дисквалификация по време на турнира във Вашингтон, където напсува човек в трибуните по време на 1/4-финала си срещу Бен Шелтън, а вчера в първия момент се изплаши да не оформи свеобразен хеттрик в това отношение, но нарая всичко се размина с усмивки.

Левичарят иаше тежкото изпитание да се изправи срещу един от играчите с най-тежък начален удар в световния тенис, а именно Джовани Мпеши Перикар и за "Шапо" се оказа почти невъзможно да контролира ретурите си в хода на мача.

Точно това предизвика и вече споменатата ситуация в шестия гейм на първия сет, когато канадецът единствено можеше да подложи ракетата си след поредната бомба на французина, а топката се заби с всичка сила в главата на Мохамед Лаяни.

Шаповалов видимо се притесни в първата секунда и го видяхме как се хваща за главата, но впоследствие видя, че всичко с главния съдия е наред, след което двамата се поздравиха и играта продължи, тъй като случилото се беше изцяло неумишлено и бившият 1/2-финалист от Уимбълдън просто нямаше как да контролира топката в конкретното разиграване.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не, отново": Шаповалов удари Лаяни в главата, но този път всичко беше наред (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | базел | видео | денис шаповалов | любопитно | мохамед лаяни

Коментари





Следвайте ни в Facebook