"Не съм скачал така от 2010-та": Невиждани празненства и сълзи на радост в очите на Мъри (видео)

от в 11:26 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Олимпийските игри не означават нищо за тенисистите ли? Я си помислете пак добре! Анди Мъри и Даниел Еванс показаха със своите емоции и себераздаване, че Олимпиадата е спортният Еверест във всяка една дисциплина и нищо не може да замести едно подобно преживяване. Мъри само преди няколко седмици претъпя операция на гърба, играе с метална тазобедрена става и е на 37 години, но въпреки това реши да приключи своята кариера именно в Париж.

34-годишният Еванс пък на практика жертва цялата си кариера, за да отиде да играе на двойки заедно със своя сънародник във френската столица, защото през тази седмица трябваше да защитава титлата си във Вашингтон и му предстои да се срине със 114 места в световната ранглиста, отстъпвайки до около 175-то място в света, което на практика ще го изхвърли от големите турнири и надали вече ще има силите да пробива обратно през Чаланджър надпреварите.

Вчера двамата ветерани отразиха два поредни мачбола в супер тайбрека срещу бившите финалисти от Ролан Гарос в карето, а именно Сандер Жил и Йоран Влйиген, за да продължат към 1/4-финалите на Игрите в Париж. Припомняме ви, че Еванс и Мъри отразиха още 5 мачбола на старта срещу японците Таро Даниел и Кей Нишикори, а можеше да видим колко много означава това за британския тандем, който отпразнува успеха с емоциите на двама тийнейджъри, които тепърва навлизат в Тура.

Самият Мъри отбеляза, че не е скачал толкова високо от 2010-та година насам, като двамата с неговия партньор се прегръщаха и подскачаха дълго време след мача и просто не можеха да спрат да се наслаждават на момента. 2-кратният олимпийски шампион несъмено е постигал много по-големи победи в своята кариера, но видяхме колко много означава именно този триумф предвид всички тези споменати обстоятелства, които доведоха до реки от сълзи в очите на великия шампион, който продължава да преследва мечтата си за един финален медал от Олимпиада.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не съм скачал така от 2010-та": Невиждани празненства и сълзи на радост в очите на Мъри (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | даниел еванс | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook