Не спира да изумява: 18-годишната Носкова разгроми бивша първа ракета на света

от в 22:47 на 30.01.2023
Калоян Соколов

Линда Носкова е едно от големите открития на миналия сезон, в който тийнейджърката съумя да направи свяю дебют в топ 100 на световната ранглиста и дори намери място в основната схема на Ролан Гарос, където отстъпи в тежка трисетова битка на Ема Радукану. Най-доброто обаче тепърва предстоеше за чехкинята, която започна 2023-та година с гръм и трясък, класирайки се за финала на WTA 500 турнира в Аделаида. 18-годишната състезателка стартира участието си от квалификациите и надигра съпернички от ранга на Дария Касаткина, Виктория Азаренка и Онс Жабер, но накрая беше спряна в сблъсъка за титлата от Арина Сабаленка, която впоследствие спечели и Аустрелиън Оупън.

Именно в Мелбърн пък дойде голямото разочарование за Носкова, защото тя отпадна още в първия кръг на пресявките, въпреки че беше поставена под номер две в предварителната схема. Изглежда обаче Линда не е имала особено дълго време да се поддава на разочарованието и през тази седмица се завърна ударно на WTA 250 състезанието в Лион, в което нямаше проблем да мине през квалификациите и днес записа своята трета поредна победа, надделявайки над бившата номер едно Гарбинье Мугурса с категоричното 6:1 6:4.

Истината е, че Мугуруса е много далеч от най-добрата си форма и в момента заема 82-ра позиция в световната класация, като е загубила всеки един от последните си шест мача, но това по никакъв начин не обезценява победата на чехкинята, която я надви за само 73 минути игра и на 1/8-финалите ще премери сили с шестата поставена Маяр Шариф от Египет.

Носкова стартира срещата изключително силно и веднага се откъсна напред с пробив, а Мугурса изобщо не можеше да намери своя ритъм и видимо страдаше на корта. В крайна сметка двукратната шампионка от Шлема съумя единствено да се пребори за гейма на честта, като откриващият сет отиде скоропостижно в актива на по-младата състезателка.

Испанката все пак не се предаде и дръпна с 3:0 в началото на втората част, само че тийнейджърката осъществи моментален рибрейк и впоследствие отрази цели пет точки за пробив, изравниявайки резултата при 3:3. Оттам насетне нещата се върнаха към началното развитие на сблъсъка и за финалистката от Аделаида нямаше никакъв проблем да запише поредния си престижен успех от началото на новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не спира да изумява: 18-годишната Носкова разгроми бивша първа ракета на света Калоян Соколов
Теми:  
wta | Гарбинье Мугуруса | линда носкова | лион | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook