"Не съм в състояние да играя в Ню Йорк": 4-кратният шампион Надал се оттегли от US Оупън!

от в 00:11 на 08.08.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал се оттегли от тазгодишното издание на US Оупън. Новината бе обявена от самия него в социалните мрежи, като според думите на четирикратния шампион на Откритото първенство на САЩ той "не може да играе на 100%".

Напомняме ви, че още по време на олимпийския тенис турнир в Париж, където той отстъпи на шампиона Новак Джокович във втория кръг на сингъл и на Остин Крайчек и Раджийв Рам в четвъртфиналите на двойки с Карлос Алкарас, Матадора сподели, че ще му е трудно да си представи да играе в Ню Йорк. Изглежда опасенията зад тези думи се превърнаха в реалност, а физическите проблеми, с които бившият номер 1 се сблъсква, продължават да го безпокоят.

Рафа обаче успокои феновете си с обещанието, че ще се завърне в края на годината, когато ще се проведе Лейвър Къп, а ето и какви бяха неговите думи в социалните мрежи:

"Привет на всички! Пиша днес, за да ви уведомя, че взех решението да не участвам в тазгодишното издание на US Open - място, където имам страхотни спомени.  Ще ми липсват тези специални нощни мачове в Ню Йорк,  на стадион "Артър Аш", но не мисля, че ще съм в състояние да дам 100% от себе си този път. Благодаря по-специално на всички мои фенове от САЩ, ще ми липсвате, но ще се видим следващия път.. Успех на всички на невероятния US Оупън! Следващият ми турнир ще бъде Лейвър Къп в Берлин." - допълни Надал.

Източник: Tennis Majors


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не съм в състояние да играя в Ню Йорк": 4-кратният шампион Надал се оттегли от US Оупън! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | любопитно | новини | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook