Не тенисисти, а супергерои: Алкарас - Надал и Джокович - Синер в най-скъпоплатения турнир

от в 11:24 на 01.10.2024
Калоян Соколов

Тенис шоу невиждано никога досега - в това се стараят да превърнат "Six Kings Slam" организаторите на надпреварата в Саудитска Арабия. Припомняме ви, че демонстративният турнир ще се проведе в Рияд между 16 и 19 октомври, а в него участие ще вземат Новак Джокович, Холгер Руне, Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Яник Синер и Даниил Медведев. 

Безспорно най-голямата новина около събитието е, че то ще предложи рекорден награден фонд в историята на тениса, тъй като всеки участник ще бъде възнаграден с поне 1,5 милиона щатски долара, а шампионът ще си тръгне с големия чек от 6 милиона щатски долара, което надвишава почти двойно сумата, която си заслужи Яник Синер за триумфа си на US Open.

Домакините пък очевидно не пестят средства и в промотирането на турнира, след като създадоха 5-минутен трейлър, който е достоен за Холивуд. В него можем да видим всички изброени звезди в изключително любопитни нови роли, като Карлос Алкарас е робот изпратен от бъдещето, Яник Синер е римски легионер, Холгер Руне е скандинавското божество Тор, Медведев е смел войн, яздещ мечка, Надал е повелител на пустинята, а Джокович е звероукротител.

Любопитното е, че Джокович и Надал ще започнат участието си директно от полуфиналната фаза, въпреки че Яник Синер и Карлос Алкарас са двамата най-високоранкирани играчи в състезанието. Жребият за самата надпревара вече беше изтеглен и стана ясно, че Медведев ще се изправи срещу Синер, а Алкарас ще премери сили с Руне.

Всичко това ще се случи на 16 октомври, а на следващия ден Джокович ще играе с победителя от двойката Синер - Медведев, а Надал със спечелилия измежду Руне и Алкарас. 18 октомври ще бъде ден за почивка, а на 19-ти ще се проведе срещата за третото място и големия финал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Не тенисисти, а супергерои: Алкарас - Надал и Джокович - Синер в най-скъпоплатения турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | любопитно | новак джокович | рафаел надал | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook