Не толкова бързо: Сабаленка обърка правилата и отпразнува предварително победата си (видео)
Арина Сабаленка осъществи немислим обрат срещу Мадисън Кийс в полуфиналите на US Open и така развали празника за публиката в Ню Йорк, която се раздели с мечтата да наблюдава изцяло американски финал, след като преди това Коко Гоф си беше гарантирала място в сблъсъка за трофея.
Световната номер две изгуби откриващия сет на нула, а след това Кийс сервираше за победата във втората част, но беларуската тенисистка изравни общия резултат и дори навакса пробив пасив в решителния сет, за да триумфира след решителен тайбрек до 10 точки.
Любопитното е, че Сабаленка отпразнува своя успех, още когато поведе със 7:3 точки, забравяйки напълно за въведеното от миналата година правила, което наложи да се играе супер тайбрек при 6:6 гейма във финалните сетове на всяка една надпревара от Шлема.
Така щабът на втората поставена трябваше бързо да са намеси и да я разочарова с новината, че все още не е спечелила срещата, но все пак шампионката от Аустрелиън Оупън не допусна този гаф да окаже някакво влияние върху нейното представяне и в крайна сметка избегна куриозната възможност да се е зарадвала напразно, триумфирайки с 10:5 точки.
Now she can laugh about it 😅
— US Open Tennis (@usopen) September 8, 2023
Aryna Sabalenka thought she had it won at 7-3. pic.twitter.com/hi5S42hM2T
Виж още:
▶ Български национал беше дисквалифициран, след като удари съперник в главата с топка (видео)
▶ 21-годишната Каратанчева надви полуфиналистка от РГ за дебютен 1/4-финал на ниво WTA!
▶ "По-хубаво от мечта": 4-кратен ATP шампион и Мастърс финалист обяви края на кариерата си
▶ Два дни след триумфа над Джокович: Меншик се отказа от участие на Мастърса в Монте Карло