"Не трябва да се дава уайлдкард на завръщащи се от допинг наказание" - Вожняцки с препратка към Халеп

от в 13:34 на 26.03.2024
Елеонора Александрова

Преди само няколко дни Симона Халеп направи своето голямо завръщане в света на тениса, след като румънката претърпя наказание за употреба на допинг, продължило повече от година. В Маями бившата номер 1 получи "уайлдкард", благодарение на което знаменитата тенисистка изигра първия си мач от основната схема за годината. Опонентката й бе друга бивша представителка на топ 2, а именно Паула Бадоса. Двубоят завърши с 3-сетова победа за испанката, но това далеч не бе единствената тема около срещата.

Друга бивша номер 1, Каролине Вожняцки, сподели мнението си относно завръщането на колежката си, като датчанката не спести критики:

"В миналото съм говорела много за темата с допинга. Харесвам Симона, но винаги съм искала спортът да е честен и справедлив за всички. Това не е нещо лично към нея, но ако някой нарочно мами и е дал положителна допинг проба, мое лично мнение е, че хората не трябва да получават уайлдкард. Ако искаш да се завърнеш и всичко това е било се инцидент, разбирам, но трябва да си проправиш път още от самото начало."

Тези нейни думи достигнаха до двукратната "мейджър" шампионка в интервю след мача, която отвърна на думите на Вожняцки:

"Не съм направила нищо лошо. Не съм мамела. Не съм взимала допинг. Добре да обърнем внимание на решението на CAS и да разберем, че това е замърсена добавка, а не допинг. Никога не съм имала нещо общо с допинга. Благодаря на организаторите на Маями Оупън, че ми дадоха уайлдкард и имах възможността да играя в такъв голям турнир. Беше страхотно да се завърна. Ще приема думите на Каролине, защото тя е само един човек, който е негативен към мен, за сметка стотици хора, които ме обичат и подкрепят."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Не трябва да се дава уайлдкард на завръщащи се от допинг наказание" - Вожняцки с препратка към Халеп Елеонора Александрова
Теми:  
допинг | каролине вожняцки | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook