"Не трябва да приемаме само нещата, които стават, както искаме": Надал се застъпи за Синер

от в 18:16 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се превърна в един от малкото топ тенисисти, които се застъпиха публично за Яник Синер. Преди US Open стана ясно, че италианецът е дал 2 положителни допинг проби за забраненото вещество костебол, което служи за по-бързото покачване на мускулна маса. Въпросните проби се оказаха дадени още през март, но случаят остана скрит за широката публика допреди само две седмици, а в крайна сметка Синер беше обявен за невинен, след като беше прието, че стероидът е попаднал в организа му по непредпазливост.

Това предизвика много притоворечиви мнения, защото редица играчи в сходна ситуация са получавали тежки наказания и немалко звезди на световния тенис съзряха двоен стандарт във въпросния казус.

Матадора обаче застана изцяло на страната на световния номер едно, като се присъедини към позицията на своя сънародник Карлос Алкарас и твърдо отказа да повярва във фаворизирането на неговия колега по време на съдебния процес:

"Винаги съм имал един добродетел или недостатък, а точно това, че винаги съм вярвал в добросъвестността на хората. Познавам Синер и не си представям, че той би искал да взема допинг. Не смятам, че трябва да харесваме нещата само тогава, когато са решени по начина, по който на нас ни се иска. В края на краищата - справедливостта си е справедливост и аз вярвам в нея. Вярвам в организациите, които трябва да взимат подобни решения и в това как те отсъждат според разбиранията им за това кое е правилно. 

 Вярвам, че той не е санкциониран, защото тези, които трябва да го съдят, са преценили ясно, че въпросната ситуация не е неказуема по правилник. Не вярвам, че му се е разминало, защото се казва Яник Синер и е номер едно в света на тениса. Всяко едно мнение трябва да се уважава и това е моето" - заяви Рафа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Не трябва да приемаме само нещата, които стават, както искаме": Надал се застъпи за Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook