,,Не всички притежаваме неговия талант''- отново упрек към Доминик Тийм

от в 11:59 на 28.05.2020
Анисия Стоева


Световният №3- Доминик Тийм, предизвика изключително силно недоволство сред тенис общността след спорното му изказване, че отказва да съдейства на Фонда за осигуряване на средства за по-ниско ранкираните играчи. Ноа Рубин, който винаги говори за проблемите, засягащи тениса, също разкритикува Тийм за суровите му коментари.

Австриецът смята, че много от ниско ранкираните тенисисти не заслужават средствата, тъй като се отнасят непрофесионално. Следователно той иска да има правото да избира на кои да помага. Рубин, от друга страна, смята, че това не е честно спрямо другите играчи. Той настоя, че макар Тийм да има право на своето мнение, австриецът не би трябвало да възприема идеята, че някои играчи са непрофесионални и следователно не заслужават никакви пари.

тийм

,, Прекрачваш границата, когато започнеш да унижаваш тенисистите, които са около топ 500. Не всички притежаваме таланта да бъдем №4 в света'', споделя Рубин пред ,,Tennis Majors".

„Да ги отделиш, за да кажеш, че не заслужават никакви пари - добре, ако не идват от теб, но да повдигнеш тази идея, с която се занимаваме в тениса, че ние просто ,,се бием" взаимно... мисля, че това трябва да спре “, добави американецът.

тийм

След това Ноа се позова на мнението на Опелка и отправи критики към ATP, че са поискали помощта да дойде от играчите, а не от самите тях.

,,Мисля, че е унизително играчи да помагат на играчи. Никой друг спорт не прави това", с това прилючи Рубин.

По-ниско класираните играчи разчитат единствено на печалбите от турнири, за да си изкарват прехраната. Следователно тези състезатели се мъчат да свържат двата края, по време на паузата в Тура. Надяваме се, че управителните органи ще намерят решение за тези тенисисти и ще увеличат наградните фондове сред тях.

тийм

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
,,Не всички притежаваме неговия талант''- отново упрек към Доминик Тийм Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook