Не всичко се решава на корта: Вижте какви са суеверията на топ тенисистите

от в 16:22 на 23.01.2021
Калоян Соколов

Всеки от нас има някакви суеверия, които спазва в живота си неизменно, за да се чувства по-уверен в дадени свои действия, а тези практики важат дори и в професионалния тенис. Всички знаем как Рафаел Надал подрежда своите бутилки и спринтира назад към основната линия преди началото на загрявката, но тези ритуали далеч не са характерни само за него и сега ще ви запознаем със странностите на други от топ състезалите в спорта.

Роджър Федерер

Едва ли много от вас са забелязали тази привичка у Маестрото, само че и той не се осланя само на невероятните спортно-технически качества, които притежава. Швейцарецът е изцяло погълнат от числото осем и неговата сила. Той излиза на корта с осем ракети, осем различни шишета и изтрива лицето си с кърпата също толкова пъти.

Серина Уилямс

Най-титулуваната тенисистка на нашето съвремение определено е готова да загърби добрите хигиенни навици в името на успеха. Уилямс никога не сменя или пере своите чорапи, когато е в дълга печеливша серия, което ни навежда на мисълта, че надали нейният гардероб е оборудван с особено много чифтове такива.

Хуан Мартин Дел Потро

Дел По определено е изявен традиционалист и винаги гледа да отседне в една и съща стая на един и същ хотел в дадена надпревара. Той също така навива всеки пъти левия си крачол преди да сервира, което често забавя темпото на игра, но изглежда действително му помага, ако се вгледаме в превъзходната му кариера.

Йелена Докич

Бившата номер четири категорично е сред водещите по най-много различни суеверия на корта. Тя трябва да тупне топката пет пъти в корта преди да отправи първото си подаване към съперничката, както и два пъти преди второто си. Друга нейна особеност е как винаги подухва върху дясната си ръка, докато чака нейната опонентка да се приготови за игра.

Марион Бартоли

Към момента Бартоли вече не е част от Тура, ала преди беше изключително забавно да я наблюдаваш отстрани. Тя тичаше на място преди всяка точка, подскачаше постоянно и непрестанно движеше ръцете си във всевъзможно посоки, а по този начин несъмнено изнервяше сериозно колежките си, макар Марион да отрича това да е било търсен ефект. Нейните спринтове към стола за почивка при паузите пък завинаги ще останат в паметта на почитателите на дамския тенис.

Мария Шарапова

Повечето от вас знаят, че рускинята се старае никога да не стъпва върху линиите. Маша също така винаги застава с гръб към нейната противничка при смените на полетата и неколкоратно намества своя кордаж, докато същевременно старателно оправя своята прическа с движения в двете посоки.

Андре Агаси

Може би най-интересната странност е тази на легендарния американец. Веднъж той забравя да обуе бельо и излиза за срещата си от Ролан Гарос само по шорти. Агаси изиграва един от най-силните си мачове някога и решава повече да не носи слипове до самото си отказване, защото никога не се е чувствал толкова комфортно през живота си.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Не всичко се решава на корта: Вижте какви са суеверията на топ тенисистите Калоян Соколов
Теми:  
забавно | истории | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook