Недосегаем: Фамозен Григор Димитров е 1/8-финалист на US Open без загубен сет!

от в 00:36 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се класира за своя първи 1/8-финал на US Open от 5 години насам. Играта на първата ни ракета продължава да се подобрява с всеки един изминал кръг и днес в негова жертва се превърна един от най-опасните непоставени тенисисти, а именно Талон Грийкспор.

Световният номер 9 не отпусна нито един брейкбол на своя съперник и влиза без загубен сет в четвъртия кръг на надпреварата в Ню Йорк - 6:3 6:3 6:1 за 1 час и 40 минути игрово време. Така родният ни представител до много голяма степен си гарантира оставане в световната десетка и след края на турнира, а в следващия кръг го очаква среща с шестия поставен Андрей Рубльов.

Григор беше безупречен на собствен сервис още от самото начало, но имаше трудности да влиза в разигравания и пропускаше твърде много ретури. Бившият номер 3 обаче видимо стоеше по-добре от своя съперник в дългите размени и го наказваше със своя форхенд при всяка една възможност.

Грийкспор пък беше предаден от началния си удар и на практика подари подаването си в четвъртия гейм, допускайки две двойни грешки, а за Димитров оттам насетне нямаше връщане назад и той спечели един отличен за себе си сет, в който направи два пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки.

Непоставеният играч стартира по-добре във втората част и можеше да се опре на своя начален удар. Нидерландецът трябваше да бъде максимално агресивен, защото иначе веднага точката се обръщаше изцяло в полза на българина, който играеше със страхотна дълбочина и не даваше никакви лесни точки на своя опонент. Постепенно фаворитът започна да засилва темпото на игра, а световният номер 40 изглеждаше безпомощен и частта завърши с четири поредни гейма в полза на по-високоранкирания състезател.

Третата част започна с размяна на бързи подавания от двамата играчи за 1:1, след което нашият сънародник изцяло пое контрола над двубоя в свои ръце и проби след изключително бекхенд драйв воле, като впоследствие не даде нито гейм на Грийкспор и се поздрави със заслужено място в последните 16 на състезанието!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Недосегаем: Фамозен Григор Димитров е 1/8-финалист на US Open без загубен сет! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook