Недосегаем под напрежение: Григор е номер 1 в световния тенис по спечелени решителни сетове!

от в 13:57 на 05.04.2024
Калоян Соколов

Психологическата издръжливост на Григор Димитров винаги е била обект на много коментари в миналото и редица анализатори са споделяли мнението, че първата ни ракета несъмнено притежава тениса, за да не напуска челните места на световната ранглиста, но е склонен да се пропуква в най-важните моменти.

Дори и най-големите критици на българина обаче ще трябва да замълчат пред статистиката, според която именно Димитров е един от най-добрите играчи под напрежение през последната една година. Григор измъкна редица тежки битки на корта през последните месеци, което беше в основната на рейдовете му към финалите на Мастърсите в Париж и Маями, а неговото подобрено постоянство определено е ключът към това да не допуска спадове в по-дългите двубои.

Според извадката на ATP за последните 52 седмици, то родният ни представител е спечелил цели 83.3% от своите мачове, които достигат до решителен сет и има преднина от цели пет процента пред втория по този показател Яник Синер (78.3%). След световния номер девет в класацията се нареждат още имена от ранга на Александър Зверев (74.1%), Карлос Алкарас (73.3%) и Новак Джокович (68.8%), което ни показва, че нашият сънародник се чувства повече от комфортно, когато е притиснат до стената през изминалите 12 месеца.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Недосегаем под напрежение: Григор е номер 1 в световния тенис по спечелени решителни сетове! Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | статистики

Коментари





Следвайте ни в Facebook