Нелеп край на обещаващо партньорство: Кейхил спря да работи с Анисимова

от в 17:01 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Определено няма да е пресилено, ако определим Дарън Кейхил за един от най-успешните треньори през последните две десетилетия, имайки предвид, че австралиецът изведе цели три от своите подопечни до световния връх в тениса. Става дума за Лейтън Хюит, Андре Агаси и Симона Халеп, с която наскоро прекратиха близо 5-годишно продължило сътрудничество. Самата двукратна шампионка от Шлема го определя за най-важния човек в развитието си, без когото едва ли би могла да спечели най-големите турнири и му пожела успех с новото му начинание, а именно работата с младата надежда Аманда Анисимова.

Кейхил и американката обединиха сили за начало на новия сезон, като работата им започна по мечтан начин, след като 20-годишната тенисистка завоюва трофея на един от подготвителните надпревари в Мелбърн и впоследствие спря защитаващата шампионка Наоми Осака, за да се класира за дебютен четвъртфинал на Аустрелиън Оупън.

Изглежда обаче, че това наглед много обещаващо партньорство е на път да приключи изключително скоропостижно, защото специалистът е притиснат от строгите карантинни правила у дома и не може да прекарва достатъчно време с Анисимова. Самият треньор е уведомил състезателката си по време на тяхната първа тренировка в Индиън Уелс и веднага е заминал обратно към Австралия, където възнамерява да остане за известно време, докато ситуацията се успокои и той получи свободата отново да пътува спокойно из всички точки на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нелеп край на обещаващо партньорство: Кейхил спря да работи с Анисимова Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | дарън кейхил | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook