Немислимото се случи! Изумителен Григор повали Медведев след зрелищен обрат!

от в 01:55 на 14.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров успя да стори немислимото и да елиминира Даниил Медведев в зрелищен сблъсък в осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс! Българинът демонстрира невероятна воля за победа и борчески дух, за да осъществи феноменален обрат над тенисиста, намиращ се в най-добра форма в момента. Нашето момче изоставаше със сет и два пробива, но възкръсна като феникс от пепелта и се поздрави с победата след 4:6 6:4 6:3, а в битка за място на полуфиналите ще се изправи срещу осмия в схемата Хуберт Хуркач.

Още от дебютните минути на двубоя двамата непрекъснато биваха въвлечени в продължителни размени от дъното на корта. Макар Гришо да успяваше да устои на темпото на съперника, то няколко мига на разконцентрация доведоха до първия пробив в мача в полза на шампиона от US Open - 2:1. Медведев не допусна спад в представянето си, продължавайки да бъде като истинска стена на корта, докато родният ни представител допускаше известни пропуски, които му пречеха да запази постоянството в играта си, и въпреки нееднократните добри отигравания оставаше далеч от възможност за връщане на брейка. Сервирайки за оставане в сета, нашето момче изостана с 15:40, но показа характер и се пребори за гейма си, ала впоследствие руснакът бе безпощаден на собствен начален удар, за да сложи точка на откриващата част.

Вторият сет стартира по познатия начин за Медведев, който продължи да бъде стабилен от основната линия и възползвайки се от пропуските на Григор, отново се подаде напред с ранен пробив. Все пак сънародникът ни не се предаде и серия от отлично изградени атаки му помогнаха да осъществи моментален рибрейк. За жалост, щастието му не трая дълго, тъй като началният удар на световния №28 претърпя крушение и след допуснати две двойни грешки, едната от които на брейкбол, станахме свидетели на трети пореден пробив, който този път бе консолидиран от Медведев за 3:1, чийто устрем не спря дотук и скоро авансът му от брейк бе дублиран, благодарение на което преднината му набъбна до 4:1.

Българинът обаче далеч не бе казал последната си дума и показа невероятен борбен дух, възкръсвайки като феникс от пепелта. Играта му преживя абсолютен ренесанс, като неточностите от ракетата му бяха сведени до абсолютния минимум, за сметка на дълбоките и отлично пласирани удари. Той все по-успешно разчиташе намеренията на опонента си и успяваше да дочака грешка от отсрещната страна на мрежата. Нивото на игра на Медведев се понижи драстично, което, в комбинация с безупречните изяви на Гришо, го изведе до реализирането на два пробива и възстановяване на паритета за 4:4, като още по-забележителното е, че първата ни ракета бе спечелил 16 от последните 20 разиграни точки. Играта на руснака продължи да пропада с бързи темпове, а серията на най-добрия ни тенисист бе удължена, като той съумя да пробие за трети път противниковото подаване, а с това и да изравни отделните части. 

Димитров бе влязъл в застрашителен режим и трудно можеше да бъде удържан. Той се придвижваше блестящо по корта, а Медведев изглеждаше напълно безпомощен срещу изумителното представяне на Григор. Нашето момче нямаше слабо място в играта си и достигна до нова възможност за пробив, която бе незабавно материализирана след допусната двойна грешка от топ поставения, и не след дълго се стигна до 3:0. След почивката руският представител изпълни няколко солидни сервиса, като по този начин сложи край на впечатляващата серия от 8 поредни гейма на сметката на българина. 

Уинърите от ракетата на Григор не спираха да валят, а съпротивителните сили на шампиона от US Open вече бяха на изчерпване. Той инкасира нов пробив, след който Гришо поведе с 5:1, и скоро ликуваше с най-голямата си победа през тази година!

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Немислимото се случи! Изумителен Григор повали Медведев след зрелищен обрат! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook