Ненадминат борбен дух: Мъри спаси 3 мачбола срещу бивш №21 и оформи сблъсък със Зверев

от в 19:51 на 20.02.2023
Мирела Николова

Анди Мъри неведнъж е демонстрирал своята пословична борбеност, заради която многократно е излизал като победител от изключително оспорвани двубои. Такъв бе случаят и през днешния ден, когато британецът се намираше на точка от загубата, но съумя да отрази цели три мачбола в откриващия си мач на надпреварата в Доха и така да надделее над световния №71 Лоренцо Сонего след обрат с 4:6 6:1 7:6(4). По този начин играещият с "уайлдкард" тенисист си осигури място във втория етап на турнира, където ще се изправи срещу четвъртия поставен Александър Зверев.

В откриващата част твърде пасивната игра на бившия номер едно откриваше множество шансове пред неговия опонент за предприемане на офанзива и италианецът често успяваше да предизвика неточност от ракетата на Мъри. Пробив още в дебютното подаване на британеца даде комфорт в действията на Сонего, който в хода на целия сет бе много стабилен на начален удар и безпроблемно опази преднината си, за да открие общия резултат в своя полза.

Втората част пое в напълно различна посока, тъй като Мъри започна да заема значително по-офанзивна позиция в разиграванията и благодарение на това си осигуряваше възможности за пласиране на завършващ удар. Така трикратният носител на трофеи от Големия шлем набързо си изгради аванс от два пробива и 5:0, след което бе само въпрос на време срещата да влезе в трети решителен сет.

Финалната част се превърна в гвоздея на мача, защото в нея станахме свидетели на множество високотемпови размени на удари от дъното на корта. Резултатът се развиваше гейм за гейм до 5:4, когато Сонего се сдоби с три мачбола, но Мъри засвидетелства своята класа и съвсем скоро те отидоха в историята. Стигна се до тайбрек, където италианецът отново поведе с два минибрейка и 3:0, но впоследствие загуби следващите 6 точки и позволи обрат до 3:6, като няколко минути по-късно бившият водач в ранглистата можеше да ликува с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ненадминат борбен дух: Мъри спаси 3 мачбола срещу бивш №21 и оформи сблъсък със Зверев Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | доха | лоренцо сонего | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook