Необичайна гледка на Ролан Гарос: Преминаване в съперниковото поле коства пробив на Нишиока

от в 17:22 на 03.06.2023
Калоян Соколов

Йошихито Нишиока е известен със своята скромност и спортсменко поведение на корта, но днес световният номер 33 загърби японското в себе си и показа едно невиждано свое лице на корта досега. Азиатецът изпусна нервите си още в началото на двубоя си от третия кръг на Ролан Гарос срещу Тиаго Сейбот Вилд, като неколкократно заби ракетата си в земята и накрая я унищожи напълно, след като квалификантът осъществи пробив.

Срещата пък продължи да не се развива особено благоприятно за Нишиока, който изостана със сет и сервираше при 5:5 във втората част, когато изпусна форхенд от удобна позиция. Японецът обаче изобщо не беше съгласен с решението на главния съдия и премина от другата страна на мрежата, за да спори с него:

"Няма начин. Топката закача линията. Искам веднага да видя повторението. Как бих могъл да приема решението ти?" - беснееше 32-ият поставен, чиято реакция доведе до наказателна точка, с което се стигна до пробив в полза на Сейбот Вилд и той можеше след почивката да сервира за аванс от 2:0 сета.

Наглед Нишиока изглеждаше напълно изгубил спокойствието си в този момент и очакванията бяха да видим бърз гейм в полза на южноамериканеца, но по-високоранкираният играч ни показа другото си лице на корта и осъществи обрат в частта, макар че изоставаше с 3:6 в последвалия тайбрек, а оттам насетне психологическото предимство премина трайно на страната на левичаря и той надделя в 5 сета, за да се класира за своя първи осминафинал на Откритото първенство на Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Необичайна гледка на Ролан Гарос: Преминаване в съперниковото поле коства пробив на Нишиока Калоян Соколов
Теми:  
atp | йошихито нишиока | любопитно | ролан гарос | тиаго сейбто вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook