Необичайни сцени: "Панда" нахлу на корта и прекъсна мач от турнира в Ротердам (видео)

от в 11:54 на 14.02.2023
Калоян Соколов

Феновете са неделима част от спортните събития и сами се убедихме колко по-скучно и сиво изглежа всичко, когато те отсъстват от трибуните. За щастие, то коронавирусът е вече зад гърба ни и отново можем да се радваме на онази неповторима атмосфера, която създава публиката, но неведнъж сме ставали свидетели и на крайно негативни прояви от страна на дадени зрители, които са преодолявали охраната и дори са застрашавали здравето на спортистите.

Тази практика е далеч по-разпространена във футбола, отколкото в тениса, ала няма как да забравим за трагедията с Моника Селеш, която беше намушкана на корта от фанатизирания привърженик на Щефи Граф - Гюнтер Пархе.

Днес пък стана ясно, че се е стигнало до подобно нахлуване от фен и по време на наскоро приключилите квалификации за турнира в Ротердам, само че обстоятелствата далеч не са трагични, а силно комични. Действието се е развило по време на двубоя между французите Куентен Алис и Грегоар Барер, като към този момент Алис е имал преднина от сет и 4:1 гейма. 

Тогава въпросният нарушител се е появил с гръм и трясък, правейки кълбо на корта и впоследствие необезпокоявано решава да изтича една обиколка около играчите, след което прескача рекламните плана и се връща обратно към трибуните, а липсата на реакция от охранителните е повече от необяснима.

Изглежда, че прекъсването е помогнало на Барер, защото той съумява да осъществи обрат над сънародника си и да се класира за основната схема, където вчера на старта отстрани Давид Гофен, така че определено световният номер 71 дължи една почерпка с бамбук на "животното".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Необичайни сцени: "Панда" нахлу на корта и прекъсна мач от турнира в Ротердам (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любоптино | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook