Неочакван герой: Световният №144 донесе триумфа на Хърватия в група F след победа над Франция

от в 16:01 на 03.01.2023
Мартин Петков

Началната фаза, състояща се от шест потока, на чисто новата отборна смесена надпревара - United Cup, вече е част от историята, след като ще научихме името на последната държава, класирала се за финалния сблъсък в своя град. Сериозен интерес беше прикован към съревнованието между Франция и Хърватия в група "F", след като всяка от двете страни разгроми по-рано в турнира Аржентина с 5:0 и трябваше помежду си да излъчат първенеца в потока, който ще срещне Гърция във финала на град Пърт.

През вчерашния ден се изиграха първите два сблъсъка на сингъл по оста между финалистите от Световното първенство по футбол през 2018-та, като те завършиха неизменно в полза на "плавите" след победи от страна на Борна Чорич и Дона Векич, което означаваше аванс от 2:0 в полза на балканците. Днес в откриващия вечерната сесия мач на корта в Пърт трябваше да видим битката на първите ракети при дамите, която се оказа крайно оспорвана, ала в крайна сметка класата на шампиона от WTA финалите - Каролин Гарсия, надделя и тя сломи Петра Мартич в два сета за час и 55 минути игра след 7:6(9) 6:3, оставяйки "петлите" в борбата за първото място в групата.

Четвърт час на по-късно в поредната потенциално решаваща среща на корта излязоха вторите ракети при мъжете в двете селекции - Адриан Манарино и Борна Гойо, които направиха зрителите по трибуните в RAC Arena свидетели на поредното зрелище с марката United Cup през днешния ден. Двубоят помежду им се превърна в изпитание на волята, в което никой от двамата не беше готов да се предаде, оставяйки сърцето си на корта за знамето върху своите гърди, но в крайна сметка победител трябваше да има и той беше излъчен след крайно драматични моменти свързани с редица обрати.

Световният №144 - Борна Гойо, който поведе със сет, ала впоследствие остана в догонващата позиция с пробив пасив в решителната част, но се завърна и триумфира с победата в тайбрек след 2 часа и 50 минути игра - 7:6(5) 3:6 7:6(5), като с този успех подпечата и крайния успех на Хърватия над Франция, извеждайки родината си напред с 3:1. По този начин "шахматистите" успяха да матират последователно "гаучосите" и "петлите", класирайки се за финалния сблъсък в Пърт, където ще срещнат първенеца от групата на България - тима на Гърция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочакван герой: Световният №144 донесе триумфа на Хърватия в група F след победа над Франция Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | wta | адриан манарино | борна гойо | каролин гарсия | петра мартич | франция | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook