Неочакван тандем: Григор Димитров ще си партнира с двуметров гигант в Акапулко!

от в 21:50 на 07.02.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров напусна рано Откритото първенство на Австралия, а от тогава насам не е излизал на корта в официален двубоя. Първата ни ракета трябваше да се включи в АТР 250 турнира в Далас през настоящата седмица, но повторно заразяване с COVID-19 го принуди да се оттегли преди началото на надпреварата в Тексас. Следващият турнир, на който се очаква да видим отново хасковлията в игра, е този от категория АТР 500 в Акапулко - Abierto Mexicano de Tennis, стартиращ на 21 февруари.

Изглежда, че възстановяването на нашия сънародник върви според очакванията, тъй като е заявил участие и в турнира по двойки в Мексико, за да натрупа допълнителна игрова практика, като планира да си партнира с 211-сантиметровия Райли Опелка. 

Схемата ще се оглавява от двойковите специалисти Марсел Гранойерс/Орасио Себайос, а освен българо-американското дуо сред новосформираните звездни тандеми в надпреварата са още Александър Зверев/Марсело Мело, Карлос Алкарас/Пабло Кареньо Буста и Камерън Нори/Томи Пол.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неочакван тандем: Григор Димитров ще си партнира с двуметров гигант в Акапулко! Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | бгтенис | григор димитров | Двойки | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook