Неочаквана битка между половете на демонстративен турнир в Париж: Мира Андреева се изправи срещу световния №1145 при мъжете

от в 11:45 на 18.12.2023
Павел Стоев

16-годишната състезателка Мира Андреева попадна в една меко казано нетрадиционна ситуация на демонстративния турнир Négométal Open de Bourg-de-Péage в Париж. Там тя трябваше да се изправи на финала срещу тенисист от ATP заради скандал по оста Русия-Украйна. 

В полуфиналния мач тийнейджърката отстрани Варвава Грачева в два сета, но едва ли е очаквала какво ще се случи на финала. Там младата рускиня трябваше да играе срещу Дона Векич, но хърватката се отказа от турнира и бе заменена от Марта Костюк от Украйна. 

Но пак, часове преди мача украинската тенисистка отказа да играе срещу Андреева заради напрежението между двете държави. Организаторите на турнира трябваше да действат бързо и да открият заместник, а в крайна сметка единственият вариант се оказа поставеният под номер 1145 в мъжката световна ранглиста Янис Дюран. По този начин се получи битка между половете, която нито организаторите на демонстративния турнир, нито феновете очакваха да видят. 

В началото младата надежда на руския тенис поведе с пробив, но физическата сила на Дюран се оказа достатъчна, за да върне пробива и да поведе с 3:2. Андреева показа защо е една от най-добрите тенисистки в тура, след като успя да удържи на темпото на мъжкия представител на домакините и докара първия сет до 5:5. 

Точно в момента, в който изглеждаше сякаш сетът отива към тайбрек, французинът взе 5 поредни гейма и поведе със 7:5, 3:0. След това Андреева спечели подаването си за 3:1, но отново бе пробита и вече изоставаше с 5:1. 

Въпреки това носителката на наградата "новобранец на годината" не се отказа, взе още един гейм за 5:2 и дори спаси един мачбол, но в крайна сметка силите й стигнаха само дотолкова и тя загуби от световния номер 1145 при мъжете Янис Дюран със 7:5, 6:2. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неочаквана битка между половете на демонстративен турнир в Париж: Мира Андреева се изправи срещу световния №1145 при мъжете Павел Стоев
Теми:  
мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook