Неочакваната звезда във финалите на Купа "Дейвис": Кой всъщност е Борна Гойо?

от в 15:48 на 05.12.2021
Владислав Риждов

Финалите за Купа "Дейвис" почти приключиха, като днес един измежду отборите на Хърватия и Русия ще вдигне купата. Хърватите се представиха отлично в хода на надпреварата, а това до голяма степен се дължеше на невероятното представяне на Борна Гойо, който се превърна в неочакван герой за "ватрените". 23-годишният Гойо записа три победи в трите си мача до момента, като най-забележителна бе тази срещу Лоренцо Сонего в Торино. 

Хърватинът със сигурност не е толкова популярен сред феновете на тениса, като се има предвид и малкия опит, с който разполага в турнирите от АТР. Световният номер 270 се състезава предимно на турнири от сериите Чаланджър и все още е в търсене на първи успех в по-големите надпревари. Гойо прави своя дебют през 2019 година, когато получава "уайлд кард" за турнира в Winston-Salem, но губи в първи кръг от Райън Харисън. Така единствените му победи осават тези с екипа на Хърватия.

Преди да вземе решение да се съсредоточи изцяло върху това да стане професионалист, младият хърватин играе колежански тенис в университета Wake Forest, където успехите не липсват. През 2018 той помага на отбора си да спечелят за първи път титлата от колежанското първенство, а самият Борна стига до финала на сингъл. Гойо завършва сезона си с 13 победи и едва 4 загуби и определено изпъква над останалите играчи. Няма съмнение, че след фурора, който направи по време на Купа "Дейвис", той ще бъде един от състезателите, които ще следим през идната година. Изглежда, че за талантливия хърватин лимити не съществуват и той е способен да постигне много успехи.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочакваната звезда във финалите на Купа "Дейвис": Кой всъщност е Борна Гойо? Владислав Риждов
Теми:  
davis cup finals | борна гойо | купа дейвис | любопитно | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook