Неочаквано, но не и незаслужено: Барбора Крейчикова е новата шампионка на Ролан Гарос!

от в 17:43 на 12.06.2021
Калоян Соколов

Барбора Крейчикова никога не беше минавала втория кръг на някоя друга от "мейджър" надпреварите, ала това вече е само един позабравен спомен, защото непоставената състезателка блесна с поредно вдъхновяващо представяне в Париж, гарантирайки си първа титла от Шлема на сингъл. Крейчикова трябваше да се потруди здраво за успеха срещу коравата Анастасия Павлюченкова, но показа по-здрави нерви в края на сблъсъка и заслужено триумфира с 6:1 2:6 6:4.

Павлюченкова стартира срещата с пробив в своя полза, само че нервното напрежение сякаш дойде в повече на опитната рускиня. Грешките от нейната ракета зачестиха значително, докато Крейчикова излъчваше невероятно голямо спокойствие и по нищо не си личеше, че е дебютантка в подобна фаза на турнири от Големия шлем. Всичко това доведе до серия от шест поредни гейма в полза на чехкинята, която затвори откриващия сет с лекота.

Световната номер 32 обаче се окопити, заигравайки с много плътни удари, а изведнъж бекхенда по правата на двойковата специалистка загуби всякаква ефективност и Павлюченкова експолатираше постоянно тази слабост на съперничката си. Тези обстоятелства доведоха до аванс от 4:2 в полза на рускинята и не след дълго стана ясно, че изходът на срещата ще бъде определен в решителна част.

Там по-нискоранкираната тенисистка първа осъществи брейк, който веднага беше върнат от бившата полуфиналистка и паритетът властваше при 2:2. Последва по едно спокойно посаване за всяка от двете дами, само че чехкинята видимо владееше инициативата на корта и се откъсна напред с 5:3. Павлюченкова нямаше никакво намерение да се предава и принуди опонентката си да сервира за крайния успех, а тя показа нерви от стомана и можеше спокойно да се отдаде на заслужени празненства!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочаквано, но не и незаслужено: Барбора Крейчикова е новата шампионка на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | барбора крейчикова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook