Неочаквано добра комбинация: Джокович дръпна Надал на сцената и го потопи в арабските ритми (видео)

от в 10:38 на 19.10.2024
Калоян Соколов

Отношенията между Новак Джокович и Рафаел Надал невинаги са били перфектни и определено винаги във въздуха е витаело напрежение, когато двамата се изправят един срещу друг на корта, но огромното уважение между тях винаги е било налице.

Самият сърбин вчера в интервю призна, че няма как между тях да е имало приятелство с оглед на тяхното съперничество, но същевременно са споделяли заедно тенис сцената повече от 2 десетилетия, като през това време двамата са се виждали по-често, отколкото с някои техни членове на семейство.

Рафа пък не скри, че изпитва известна ностаглия преди последната битка между двамата, която ще се проведе на демонстративния турнир "Six Kings Slam" в Рияд. Матадора благодари с коментар единствено под публикацията на Джокович, която беше измежду десетките хиляди текстове, написани с цел да почетат легендарната кариера на испанеца, чийто край ще бъде сложен през идния месец във финалите на Купа "Дейвис".

Всъщност Джокович и Надал са били много добри приятели в началото на своите кариери, но обстоятелствата ги отдалчеват, а сякаш сега отново е настъпило времето те да могат да се забавляват заедно, както преди повече от 15 години.

Вчера тенисистите на турнира в Саудитска Арабия имаха почивен ден, но домакините бяха организирали специално шоу за тях, в което те можеха да се слеят с атмосферата на страната, наслаждавайки се на шоу с местни танци и песни. 

Това провокира "Джокера" отново да извади купонджията в себе си наяве и той реши да се присъедини към традиционния танц, като в един момент пристъпи към Надал и се опита да го придърпа към сцената.

Първоначално Рафа отказваше, защото в същото време държеше 2-годишния си син, но в крайна сметка го повери на своята съпруга и двамата със сърбина се потопиха в арабските ритми, а накрая към тях се присъединиха всички измежду Яник Синер, Холгер Руне, Карлос Алкарас и Даниил Медведев, с което станахме свидетели на един немислим, но изключително иконичен тенис момент.

По този начин видяхме танца преди "последния танц" на корта за двете легенди, които тази вечер ще премерят сили за последно на корта, изправяйки се един срещу друг на корта в Рияд от 19:30 часа българско време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Неочаквано добра комбинация: Джокович дръпна Надал на сцената и го потопи в арабските ритми (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | видео | забавно | любопитно | новак джокович | рафаел надал | рияд | саудитска арабия

Коментари





Следвайте ни в Facebook