Неостаряваща: Винъс Уилямс сломи световната №16 след фамозен обрат във всеки от сетовете

от в 00:29 на 15.08.2023
Мирела Николова

Винъс Уилямс продължава да доказва, че за нея няма невъзможни неща, след като през днешния ден изкова изумителен обрат над световната №16 Вероника Кудерметова в откриващия кръг в Синсинати. 43-годишната американка изоставаше с два пробива във всеки от сетовете, но съумя да спечели последните пет гейма в първата част и последните шест във втората, за да затвори двубоя с крайното 6:4 7:5 след малко над 2 часа игра. По този начин бившата водачка в световната ранглиста продължава към втория етап на турнира в Охайо, където я очаква сблъсък с една измежду Александра Саснович и Кинуен Женг. 

Рускинята имаше изявено преимущество в началните геймове от срещата, тъй като седемкратната носителка на титли от Шлема допускаше множество непредизвикани неточности, довели до бърз аванс от два пробива и 4:1 в сметката на Кудерметова. Картината обаче драстично се промени в оставащите минути от сета, защото легендарната американка настрои мерника си и ударите ѝ започнаха да създават сериозни проблеми на световната №16. Съвсем скоро Винъс наложи пълна доминация на корта и спечели пет последователни гейма, за да осъществи пълен обрат в сета и да открие общия резултат.

Сценарият се повтори и във втората част, където бившата №1 биваше изцяло надиграна в началото и бързо изостана с два пробива и 0:4. Кудерметова безпроблемно разви преднината си до 5:2, но тогава двубоят бе прекъснат за близо час заради дъжд. След подновяването на играта обаче станахме свидетели на изцяло нов мач, тъй като американката излезе преобразена на корта и наложи изключително високо ниво, което се оказваше непосилно за по-младата ѝ опонентка. Световната №16 просто не намираше начин да спре устрема на Уилямс, а непредизвиканите ѝ неточности не спираха да се множат. Опитната американка не пропускаше възможност да накаже твърде пасивната игра на рускинята и спаси два сетбола, за да влезе в нова удивителна серия от шест поредни спечелени гейма, отвели я до обрат от 1:5 и място във втори кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неостаряваща: Винъс Уилямс сломи световната №16 след фамозен обрат във всеки от сетовете Мирела Николова
Теми:  
wta | вероника кудерметова | винъс уилямс | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook