Непобедена в Големия шлем: Сабаленка разгроми още една съперничка и оформи зрелище с Бадоса

от в 14:35 на 30.05.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка продължава повече от убедително кампанията си на Ролан Гарос и можеше спокойно вече да е фаворитка номер едно за титлата, ако Ига Швьонтек не беше отразила мачбол срещу Наоми Осака през вчерашния ден. Световната номер 2 разгроми квалификантката Моюка Учижима с 6:2 6:2 и се класира за в третия кръг на надпреварата, където би могла могла да оформи пореден сблъсък с добрата си приятелка Паула Бадоса, стига испанката да победи Юлия Путинцева.

Въпреки по-ниския си ранкинг, японката беше напълно равностойна на именитата си опонентка, която от своя страна започна по-бавно двубоя. След 2:2 обаче Сабаленка засили темпото си на игра, а мощните ѝ удари се оказа непосилни за азиатката. Така белоруската тенисистка наложи тотална доминация над противничката си и без да загуби гейм повече спечели първия сет.

Втората част също не започна никак лошо за аутсайдерката, която се опитваше да предизвика най-доброто в тениса на полуфиналистката от миналогодишното издание на Ролан Гарос. Сабаленка обаче показа класата си в най-ключовите моменти от срещата и отново намери начин да отмъкне на два пъти подаването на световната номер 83, а на свой ред отрази и 4-те брейкбола пред своята съперничка, за да се поздрави с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непобедена в Големия шлем: Сабаленка разгроми още една съперничка и оформи зрелище с Бадоса Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook