Непобедим: Медведев спря героичния поход на Мъри в Доха и завоюва втора поредна титла

от в 18:09 на 25.02.2023
Калоян Соколов

Едва ли има тенис фен, който не е останал изумен от изявите на Анди Мъри през настоящия сезон. Бившият номер едно неотдавна не беше далеч от това да сложи край на своята тенис кариера, а лекарите бяха категорични, че за него ще бъде невъзможно отново да играе професионален тенис, след като се подложи на операция и му беше поставена метална тазобедрена става.

Британецът обаче продължава да опровергава всякакви негативни прогнози свързани с бъдещето му в спорта и днес излезе в опит да завоюва своя първи трофей от четири години насам в ATP Тура.

Мъри трябваше да изиграе трети сет във всеки един от двубоите си през настоящата седмица в Доха, отразявайки общо осем мачбола по пътя си към финала и по този начин запази перфектната си серия от спечелени двубои в решителна част от началото на година.

За съжаление на 35-годишния ветеран, то той днес трябваше да срещна Даниил Медведев, който тъкмо беше завоювал трофея в Ротердам и не срещна проблеми в задачата си да се поздрави с втора поредна титла, надделявайки над трикратния "мейджър" носител с крайното 6:4 6:4.

Още в самото начало се видя как Мъри няма нужните оръжия да извади извън равновесие третия поставен, чиито контра действия почти винаги завършваха успешно и съвсем скоро московчанинът имаше пробив аванс на сметката си.

Световният номер 70 изпитваше огромни затруднения, когато трябваше да играе на второто си подаване, тъй като Медведев имаше отчетливо предимство в по-дългите размени от дъното на корта и заслужено реализира още един брейк.

Тогава за пореден път двукратният олимпийски шампион показа, че никога не може да бъде отписван и се приближи на само една точка от това да изравни резултата, само че фаворитът се взе навреме в ръце и се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Осмият в света продължи да доминира и в дебютните минути на следващата част, възползвайки се от все по-меките отигравания на видимо поуморения си опонент. Британецът се опитваше да компенсира с резки смени на темпото и нетрадиционни отигравания, но по-високоранкираният състезател разчиташе предварително всеки един негов ход и се откъсна напред с 3:1 гейма.

Смелото шотландско сърце далеч не бе казало последната си дума в срещата и обърна нещата до 4:3 в своя ползва, ала пропиля преднина от 40:0 в следващото си подаване и Mедведев напълно заслужено грабна своята 17-та купа в ATP Тура!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедим: Медведев спря героичния поход на Мъри в Доха и завоюва втора поредна титла Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | даниил медведев | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook