Непобедима: Гарсия надви шампионката от 2019-та и записа 11-ти пореден успех

от в 04:04 на 03.09.2022
Калоян Соколов

Бианка Андрееску навлезе с гръм и трясък в световния тенис през 2019-та година, когато тогавашната тийнейджърката победи четири тенисистки от топ 20, за да спечели трофея в Индиън Уелс. Канадката не спря дотук и триумфира на домашния си турнир в Торонто, надигравайки самата Серина Уилямс на финала, а впоследствие спря легендарната американка и в сблъсъка за титлата на US Open. Въпросните ранни успехи накараха почти всички специалиста да считат Андрееску за сигурна бъдеща доминантна фигура при дамите, ала съдбата имаше други планове.

Бившата номер четири претърпя серия от контузии и на практика оттогава насам рядко успява да остана здрава за повече от няколко месеца. Все пак феновете на 22-годишната състезателка имаха известни поводи за оптимизъм в последните седмици, след като тя достигна до 1/8 финалите в любимия си Торонто, а само преди два дни надви Беатрис Хадад Мая, която наскоро игра на финала в същата надпревара. По този начин Бианка намери място в третия кръг на US Open, ала там трябваше да се изправи пред непосилно за нея предизвикателство, изправяйки се срещу шампионката от Синсинати - Каролин Гарсия.

Французойката изживява истински тенис ренесанс в хода на настоящия сезон и може да се похвали със спечелени титли на всяка една от трите настилки. Днес Гарсия нагледно показа защо е считана за една от големите фаворитки в Ню Йорк, надделявайки над бившата шампионка с 6:3 6:2 и по този начин извоюва своя 11-ти пореден успех, който ще ѝ даде възможност да премери сили с местната представителка Алисън Риск във фазата на осминафиналите.

Световната номер 17 излъчваше значително по-голяма стабилност от самото начало и непрекъснато се сдобиваше с възможности да отмъкне подаването на канадката. Андрееску също не отстъпваше, като играеше много смело във важните моменти и поддържаше баланса в резултата. Постепенно агресивните действия на канадката се обърнаха срещу нея, защото водеха до много неточности и фаворитката реализира първи пробив в срещата. Тогава световната номер 48 изигра най-силния си гейм досега, за да постигне рибрейк, само че последва нов спад от нейна страна и сетът скоропостижно отиде в актива на Гарсия.

Втората част започна с бърза размяна на пробиви, ала ясно си личеше сериозното предимство на поставената тенисистка, чиито удари намираха с лекота страничните линии. Французойката се стремеше да взема топката рано и правеше впечатление колко чисто намира топката, докато физическите сили на съперничката ѝ определено бяха на привършване. Това позволи на шампионката от Синсинати да се сдобие със сериозното предимство от 5:1 и не след дълго победата отиде в нейната сметка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедима: Гарсия надви шампионката от 2019-та и записа 11-ти пореден успех Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | бианка андрееску | каролин гарсия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook