Непобедима: Швьонтек "върза геврек" на шампионка от Шлема и е на 1/2-финал в Рим

от в 19:09 на 13.05.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек налага тотална доминация в дамския тенис през последните месеци, като последната ѝ загуба датира от средата на февруари. Оттогава насам полякинята е в серия от цели 26 победи, последната от които бе постигната през днешния ден на четвъртфиналите в Рим, където надделя над бившата шампионка от US Open Бианка Андрееску с убедителното 7:6(2) 6:0. Така най-добрата тенисистка в света си осигури участие на полуфиналната фаза и ще срещне Арина Сабаленка в сблъсък за място на финала.

Световната №1 успя да реализира серия от бекхенд уинъри в дебютното подаване на противничката си, за да поведе рано с пробив и 2:0, но впоследствие допусна спад в представянето си, довело до два брейка на сметката на Андрееску и 3:2 в нейна полза. Съвсем скоро станахме свидетели на нов обрат в събитията на корта, след като Швьонтек отново установи доминация и на свой ред спечели три поредни гейма, откъсвайки се с 5:3. Носителката на титла от Шлема все още не беше казала окончателната си дума и посрещайки за оставане в сета, бе непоколебима, за да възвърне паритета за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който от самото начало контролът бе изцяло на страната на полякинята, и не след дълго бе сложен край на тази толкова оспорвана част.

Развръзката на откриващия сет свали напрежението от раменете на Швьонтек и във втората част можехме да наблюдаваме най-добрата ѝ версия. Тя не се страхуваше да влиза в дълги разигравания, в които поемаше инициативата и впоследствие завършваше в своя полза. Благодарение на изключително стабилната си игра от основната линия, максимално изчистена от грешки, топ поставената спечели противниковото подаване цели три пъти и без да отпусне нито гейм на своята съперничка, стана част от най-добрите четири в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедима: Швьонтек "върза геврек" на шампионка от Шлема и е на 1/2-финал в Рим Мирела Николова
Теми:  
wta | бианка андрееску | ига швьонтек | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook