Непоклатим Джокович пречупи Андерсън в повторение на финала на Уимбълдън от 2018-а

от в 16:46 на 30.06.2021
Мирела Николова

В повторение на финала от 2018-а Новак Джокович пречупи високия южноафриканец Кевин Андерсън и продължава похода си към 20-а титла от Големия шлем. Разликата в класите на двамата си пролича най-явно в ключовите моменти, когато световният №102 се пропука под влияние на напрежението и така Ноле нямаше проблеми да доведе срещата до успешен за себе си завършек - 6:3 6:4 6:3. В спор за място във втората седмица на надпреварата сърбинът ще спори с победителя от мача между Андреас Сепи и Денис Кудла.

В началните минути на двубоя и двамата тенисисти сервираха изключително солидно, което допринасяше за бързата развръзка на техните подавания. С напредване на времето обаче Джокович все по-често успяваше да противодейства на силния начален удар на съперника си, което даде резултат в осмия гейм. Тогава световният №1 нанесе пробив за 5:3, който се оказа и решителен за изхода на откриващата част.

Сърбинът пренесе устрема си и във втория сет, когато още в дебютния сервис гейм на Андерсън достигна до брейкбол, но не получи възможност дори да влезе в разиграване след чутовен ас от ракетата на световния №102, който съумя да спаси подаването си. Успеваемостта на сервис на южноафриканеца отново спадна в края на частта, когато Ноле пласира страхотни ретури дълбоко в противниковата половина, за да осъществи брейк в Тилдъновия гейм. Оттам насетне първият в света нямаше проблеми да поддържа преднината си и дори успя да затвори сета още на посрещане. 

Третата част се разви по идентичен начин с предходните две, тъй като Андерсън успяваше да остане равностоен на именития си опонент през първата половина на сета, но в решителната фаза роденият в ЮАР тенисист се поддаде на напрежението за пореден път и след няколко непредизвикани неточности, в съчетание с блестящ минаващ удар от бекхенд на Джокович, сърбинът реализира късен пробив, който се оказа напълно достатъчен, за да си гарантира място в третия кръг на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоклатим Джокович пречупи Андерсън в повторение на финала на Уимбълдън от 2018-а Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook