Непоклатим Синер се разправи с двукратен ATP шампион и продължава похода си в Барселона

от в 14:21 на 20.04.2023
Мартин Петков

Яник Синер несъмнено е сред тенисистите към момента в Тура, които успяват да поддържат отличната си спортна форма в продължение на серия от турнири, като резултатите на италианеца в трите Мастърс 1000 надпревари до момента през сезона са повече от показателни. Италианецът игра полуфинали в Индиън Уелс и в Монте Карло, както и финал в Маями, като макар и големите титли все още да му убягват, то той продължава да е все така отдаден на развитието си в тениса и през настоящата седмица се включи на АТР 500 състезанието в Барселона, където днес се поздрави с втората си победа.

Световният номер 8 беше напът да се поздрави с рутинна победа над двукратния АТР шампион и 16-и поставен в схемата Йошихито Нишиока, но допусна прекомерен брой грешки в хода на сблъсъка, но въпреки това, съумя да надделее над левичаря след 2-часова битка на корта - 6:1 4:6 6:3. С успеха си Яник подпечата класирането си за четвъртфиналната фаза, където ще срещне победителя измежду Камерън Нори и сънародника си Лоренцо Музети, когото надви в Княжеството.

Още от самото начало на двубоя южнотиролецът засвидетелства формата, в която се намира, като светкавично навлезе в подем и под знака на печелившите отигравания от ракетата си, реализира ранен пробив. Същевременно Синер се радваше на изключително висока успеваемост в моментите си на начален удар и след като загуби едва една точка на собствено подаване в хода на откриващия сет, то той използва игровия си превес, за да дублира предимството си в резултата и направи първата крачка по пътя към победата.

На старта на втората част японеца най-после съумя да покаже на какво е способен, като отрази брейкбол и мигновено спря силната серия на сервис за световния номер 8, като го проби. С това си действие Нишиока даде началото на доминация от страна на посрещачите, при която водачеството често променяше притежателя си, докато ние станахме свидетели на шест брейка в рамките на седем гейма, но в крайна сметка, въпреки всичко, то паритетът царуваше на корта в каталунския град - 4:4. В това време световният номер 35, който изоставаше с пасив от пробив допреди броени минути, усети спада в играта на фаворита, като се "закачи" за основната линия, където наподобяваше своеобразна стена и благодарение на добрата си защита, отмъкна сервиса на южнотиролеца в последния възможен момент, за да изравни резултата в отделните сетове.

С настъпването на решителната трета част проблемите в представянето на четвъртия поставен се задълбочиха още повече, след като той трябваше да отразява брейкбол и далеч не приличаше на тенисиста от началото на двубоя. Напук на безбройните си непредизвикани грешки, Синер все пак оцеля и след нова размяна на пробиви в средата на сета взе нужния аванс в резултата, който повече не допусна да изгуби и още при сервис на японеца сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоклатим Синер се разправи с двукратен ATP шампион и продължава похода си в Барселона Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | йошихито нишиока | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook