Непоколебим Еванс надигра Шаповалов и даде важен аванс на Великобритания!

от в 10:39 на 04.01.2022
Владислав Риждов

Даниел Еванс изигра нов силен мач за Великобритания на ATP Cup и даде важен аванс на отбора си в битката срещу Канада. Световният №25 разочарова Денис Шаповалов при завръщането на канадеца на корта в мача на вторите ракети - 6:4 6:4.

Въпреки че Шаповалов даде положителна проба за коронавирус и не проведе пълноценна подготовка преди старта на надпреварата, той показа стабилна игра и на моменти поставяше под напрежение своя опонент. От средата на сета обаче Еванс взе инициативата и успяваше по чудесен начин да се справя с мощните удари от страна на Шаповалов. Вторият по сила британец реализира единствения пробив в откриващата част, което се оказа и напълно достатъчно за това да доближи родината си до крайната победа.

Във втория сет Шаповалов съумя да стабилизира играта си, но така и не достигаше до сериозни възможности, които щяха да направят срещата по-оспорвана. От другата страна, Еванс продължи да демонстрира безупречната си игра от сервис, което още повече сведе шансовете на Шаповалов за успех до минимум. Подобно на първата част, развръзката беше решена след само един брейк, който Еванс постигна в самото начало. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебим Еванс надигра Шаповалов и даде важен аванс на Великобритания! Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | атп къп | великобритания | даниел еванс | денис шаповалов | канада | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook