Непоколебим Нори обезличи Хачанов в Лион и се класира за втори финал през годината

от в 17:36 на 22.05.2021
Владислав Риждов

Световният №49 Камерън Нори е вторият финалист на турнира от категория АТР 250 в Лион, след като шокира Карен Хачанов на полуфиналите. Британецът бе напълно безкомпромисен в представянето си и превъзхождаше противника си от началото на двубоя до самия му край, за да се поздрави с категоричното 6:1 6:1 след само 64 минути на корта, като така си осигури сблъсък за титлата срещу Стефанос Циципас.

Британецът започна по отличен начин срещата. Нори налагаше темпото още от самия старт на мача и се възползваше максимално от колебанията в играта на руснака. 49-ият в ранглистата си служеше добре със своя начален удар, а също така имаше и превес във всяко по-дълго разиграване на корта. Хачанов така и не можеше да затрудни съперника си, но въпреки това избегна "геврека", разписвайки се веднъж в резултата. Нори затвори комфортно първата част, след като си бе осигурил преднина от два бързи брейка, благодарение на които се приближи само на сет от финалния мач.

Втората част се разви по идентичен начин, тъй като отново представителят на Великобритания бе този, който диктуваше събитията на корта. Макар Хачанов да спечели първия гейм в сета, това нямаше голямо значение за изхода на двубоя, защото Нори влезе в серия от 6 поредни спечелени гейма, по време на които тотално доминираше над опонента си във всеки един аспект от играта, и скоропостижно достигна до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебим Нори обезличи Хачанов в Лион и се класира за втори финал през годината Владислав Риждов
Теми:  
atp | камерън нори | карен хачанов | лион | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook